Viikolla tuli tehtyä väkevästi punttia ja perjantain boxikyykky ja  romanialainen maastaveto tuntui vielä kivasti jaloissa, mutta päätin ottaa askeleen eteenpäin kohti "huippukuntoa" ja lähdin tekemään n. 60 % juoksuvetoja, loikkia ja koordinaatioharjoituksia. Mukaan tämänpäiväiseen treeniin otin oman fysioterapeuttiini, joka antoi erittäin tärkeää tietoa kankeudestani. Jouduin toteamaan, että video ei valehtele. Juostessa olo tuntui hyvältä, mutta videolla juoksi kuitenkin gaselin sijasta norsu, joka oli notkea kuin täytetty puuma. Tämä oli melko vaikuttava yhdistelmä.

 

Otin hyvät alkulämmöt ja lähdin tekemään seuraavanlaista treeniä:

3x10m tasaloikkaa

3x10m juoksuloikkaa (Tämä näytti aivan kauhealta. Oikea jalka nousi hyvin, mutta videolta näytti, että vasen jalka "laahasi" perässä)

7x20m 50-60% vetoja. (Juoksu tuntui yllättävän hyvältä, mutta videolla se näytti aivan hirveältä.

Tämän jälkeen tein "ameriikan ihimemiehen" ohjeiden mukaan erinäisiä koordinaatio- ja liikkuvuusharjoitteita.

 

Päivän treenistä huomasin sen, että minun on kehittevä juoksutekniikkaani huomattavasti, ennen kuin aloitan tekemään lähellekään täysvauhtisia vetoja. Myös koordinaatioharjoitukset, kuten aitakävely tulevat näyttelemään todella suurta roolia jatkossa.

Tammikuu lähestyy ja olen vielä täysin raakile tekemään täyspainoisia lajiharjoituksia, mutta tiedän, että kovalla harjoituksella minun on mahdollista olla tammikuun alussa hyvässä kunnossa. Juoksutreenin jälkeen minulla oli "kotifysioterapiaa", jossa teimme erilaisia polven ojennusvajeeseen vaikuttavia liikkeitä. Liikkeiden tekeminen oli täyttä tuskaa, mutta kuten sanonta kuuluu: No pain, no gain!